Håndlavet

Valgt med hjertet

Fragt kr 60

Sikker betaling

Pia Lund Ceramics

KØB PIA LUND CERAMICS' KERAMIK - KLIK HER

Kom tættere på Pia Lund Ceramics


Hvad er din uddannelsesbaggrund?
Jeg er uddannet på Designskolen i Kolding, 2001-2006 linjen for keramik og på
Teknisk Skole, 1999-2001 på den kreative linje (inkl. første halvdel af pottemageruddannelsen).
 
Hvorfor ville du gerne uddanne dig som keramiker?
Fordi jeg godt kan lide at beskæftige mig med materialet, at skabe og være kreativ. Jeg kan godt lige designprocessen – at få det funktionelle såvel som det æstetiske til at gå op i en højere enhed.
 
Hvorfra får du din inspiration til dine produkter?
Det er meget forskelligt. Men ofte er jeg inspireret af selve materialet og dets egenskaber.
Når jeg arbejder med unika handler det meget om natur og flere lag.
Når jeg arbejder med noget mere funktionelt såsom kopper og skåle, kan jeg godt lide stilmæssigt at lade mig inspirere af ting fra min barndom. Jeg bruger en detalje eller et formsprog, som jeg frisker op med noget mere nutidigt.
I dette tilfælde har jeg brugt et mønster fra et gammelt krystalglas.
 
Hvad er de vigtigste værdier for dig at få frem i din keramik?
Jeg kan godt lide at vække en følelse i folk. Med kopperne og skålene er det især glæde og nostalgi. Ellers eftertænksomhed, undren og nysgerrighed.
 
Hvem er dit ’design idol’?
Jeg har ikke nogen decideret idol
 
Beskriv dit værksted – ”koppens hjem”
Dejligt værkstedsfællesskab ”Viktoria” på Vesterbro.

Hvordan er processen omkring din kop?
Jeg bruger udelukkende porcelæn, der er hvidt og kan indfarves i dejlige klare farver. Og materialet er bare lækkert.
Mine kopper er støbte i to lag, hvoraf det ene er rent porcelæn og det andet er indfarvet.
Overfladen er enten glaseret eller rå og pudset, så den fremgår mat men rar at røre ved.
 
Hvor lang tid tager det fra idé til den endelige kop er designet og produceret?
Det kan tage lang tid at lave en form. Først ligger der en spændende idé og inspirationsproces, dernæst udvikling af formen. Når formen er på plads, finjusteres det i gips, så man til sidst står med en færdig model. Så laves støbeforme, og når de er tørre, er man klar til at støbe koppen i ler. Dette går forholdsvis hurtigt, men når koppen tages ud af formen, skal den svampes af i kanterne og dernæst brændes første gang (forglødning ca. 950 grader) dernæst glaseres det, der fjernes glasur fra bunden, og det kommes tilbage i ovnen igen, som brændes til 1280. Så har man stor set et færdigt produkt.
For det meste arbejder jeg sideløbende med andre projekter, pga. de mange tørrings processer. Hvis man skal lave et nyt design/færdigt produkt, vil jeg vurdere, det sjældent tager under en måned, men til gengæld kan tage op til flere. Efter formen er på plads, kan der fortsat eksperimenteres med farver.

Hvordan tænker du miljøet ind i din produktion?
Jeg tænker kvalitet frem for kvantitet ;)
Jeg genbruger det ler, jeg kan. På værkstedet ”Viktoria” afleverer vi gamle glasurrester og lignende til miljøbilen i Kbh.
FØLG OS PÅ INSTAGRAM : unika_k