Håndlavet

Valgt med hjertet

Fragt kr 60

Sikker betaling

Pi Bjørg

KØB PI BJØRG KERAMIK - KLIK HER

Kom tættere på Pi Bjørg


Hvad er din uddannelsesbaggrund?
Jeg er keramisk designer fra Glas & Keramikskolen på Bornholm 2006.
 
Hvorfor ville du gerne uddanne dig som keramiker?
Jeg kan godt lide materialet, - det passer godt til mit temperament, og de ting jeg laver. Det er et tidskrævende og til tider svært materiale at arbejde med. Men jeg kan godt lide udfordringen. Det passer godt til mit stædige væsen.
 
Hvorfra får du din inspiration til dine produkter?
Dyreprogrammer, den japanske kulturs simpelhed, tegnefilm, børns og deres umiddelbare tilgang til det de fortager sig mm. 

Hvad er de vigtigste værdier for dig at få frem i din keramik?
Finish! Alt design og kunsthåndværk falder til jorden, hvis det ikke har finish. Jeg ligger også stor vægt på originalitet og humor.
 
Hvem er dit ’design idol’?
Jeg kan virkelig godt lide Jamie Hayon og hans univers. Og designere med et stort drive, fascinerer og inspirerer mig også. Susan Liebe besidder disse kvaliteter.
 
Beskriv dit værksted – ”koppens hjem”.
Jeg har netop overtaget nye lokaler, som jeg er i fuld gang med at gøre til mine egne.
I det ene lokale, som både skal fungere som butik og undervisningslokale for børn der skal gå til keramik, er der masser af lyse farver og humor - et sted hvor man kan forvente at se konfetti! Resten af værkstedet er meget organiseret og enkelt og med masser af bordplads.
 
Hvordan er processen omkring din kop?
Alle mine produkter er lavet i højtbrændt porcelæn. Jeg indfarver det meste af leret. Men ved enkelte produkter, såsom "Vitta" serien, er mange af delene håndmodelleret og glaseret i farver, som jeg nøje har udvalgt gennem eksperimenter og glasurprøver.
 
Hvor lang tid tager det fra idé til den endelige kop er designet og produceret?
Det er meget forskelligt fra produkt til produkt. Det er ikke noget jeg kan sætte et klokkeslæt eller tidslinie på. Men der er ingen af mine produkter, der tager mindre end et par måneder fra start til slut.
 
Hvordan tænker du miljøet ind i din produktion?
Jeg genbruger alt mit ler og sorterer mit affald. Jeg brænder kun porcelænet, når ovnen er fuld. Og jeg tænker på hvordan jeg pakker mine afsendelser - med lidt emballage og tæt.
FØLG OS PÅ INSTAGRAM : unika_k