Håndlavet og håndplukket keramik

STØT SMÅ VIRKSOMHEDER

Fragt kr 60. Vi pakker omhyggeligt ind!

Altid sikker betaling med kort eller mobilepay

Helene Søs Schjødts

KØB HELENE SØS SCHJØDTS KERAMIK HER - KLIK HER

Kom tættere på Helene Søs Schjødts


Hvad er din uddannelsesbaggrund?
Jeg er uddannet keramiker fra Kunstakademiets Designskole på Bornholm, 2010. Samt formidler fra Seminariet for Kunst og Håndværk i Kerteminde, 2005.

Hvorfor ville du gerne uddanne dig som keramiker?
Jeg vil gerne udforske leret som materiale. Jeg altid har haft lyst til at lære mere inden for det keramiske felt - både praktisk og teoretisk. Det er en udtømmelig vidensbank for mig, som jeg altid er nysgerrig på.
 
Hvorfra får du din inspiration til dine produkter?
At rejse inspirerer mig meget. Jeg oplever og suger til mig. Jeg ser på mønstre i bylivet og arkitektur. Mønstre – særligt i Art Noveau og andre kulturer. Naturen er også en stor del af min inspirationskilde og da jeg bor på Bornholm, er det en naturlig del af min hverdag at færdes i naturen og følge årstidernes skiften. Jeg arbejder hovedsageligt med serigrafiske tryk på mine værker, disse mønstre udvikler jeg igennem tegning og fotografering.
 
Hvad er de vigtigste værdier for dig at få frem i din keramik?
At udvikle produkter eller værker, som andre mennesker får en glæde eller forundring af at benytte i deres hverdag, eller se på en udstilling. Når jeg søger at få et bestemt udtryk frem i et værk – og det så lykkes, det er det bedste og giver en stor tilfredsstillelse.
 
Hvem er dit ’design idol’?
Jeg har ikke noget bestemt idol.

Beskriv dit værksted – ”keramikkens hjem”.
Mit værksted ligger i Svaneke på Bornholm. Det består af et lille lokale i lyse toner, med højt til loftet og lysindfald fra store vinduer. Mit værksted fungerer også som en lille butik. På den måde kan besøgende se keramikken blive produceret, og sætte en relation til hvordan det kommer til at se ud, når det er færdig produceret. I mit værksted er der små skitser fra tidligere værker, glasurprøver, tegninger osv. Ting, der sætter et personligt præg. Her emmer af hyggelig stemning.
 
Hvordan er processen omkring dine ophæng? ugle, fugl og rådyr.
Først ruller jeg tynde plader af porcelænsler ud med en kagerulle. Leret er meget vådt fra begyndelsen, hvilket gør, at det tager noget tid at rulle ud. Jeg ønsker, at det skal være tyndt, og for at undgå at leret flækker, er det iblandet toiletpapir - dets fibre virker styrkende i lerets masse.
Dernæst venter jeg på, at leret har en bestemt tørhed, således at jeg kan skære en elg, ugle eller fugl ud. Jeg bruger en skabelon, og jeg skærer dem ud i hånden. Dernæst trykker jeg med serigrafirammen på leret. Således overføres mønstret med keramisk farve. Jeg lader dernæst figuren tørre og efterbearbejder kanter samt sætter vinger og øjne på og til sidst laver jeg hul til ophænget. Efter figuren er tørret helt op, lægges det forsigtigt i ovnen.

Hvor lang tid tager det fra idé til det endelige produkt er designet og håndlavet?
Det er meget forskelligt. Det kan variere meget, afhængig af hvad der skal rettes til, før det enkelte produkt fungerer og før jeg finder det ønskede udtryk.

Hvordan tænker du miljøet ind i din produktion?
Jeg genbruger alt mit ler. Jeg starter først ovnen, når den kan fyldes helt for at udnytte det høje energiforbrug. Jeg genbruger boble plast og pakkemateriale i min forsendelse. Jeg bygger, genbruger og reparerer selv ting. 
FØLG OS PÅ INSTAGRAM : unika_k